Panathinaikos dobio veliko pojačanje

Payne stigao u Atinu

Panathinaikos dobio veliko pojačanje

M. Šljivak

Košarkaši Panathinaikosa dobili su veliko pojačanje za ostatak sezone.

Novi član Zelenih iz Atine postao je američki centar Adreian Payne (211cm, 26god), dobro poznato ime sa NBA iskustvom.

Payne je sa grčkim velikanom dogovorio saradnju do kraja sezone i sigurno će predstavljati veliko pojačanje za ovaj tim.

Payneu je ovo prvo evropsko iskustvo, a u Pao dolazi iz NBDL lige gdje je igrao za Lakeland Magic i gdje je ubacivao nešto više od 13 poena i osam skokova.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Nekadašnji student univerziteta Michigan State ima veliko iskustvo i u NBA ligi. Izabran je na draftu 2014. godine kao 15. pik od strane Atlanta Hawksa, a pored ovog tima igrao je još za Minnesotu i Orlando.

Također, igrao je i u NBDL ligi za Fort Wayne, Austin, Erie i već spomenuti Lakeland. U NBA karijeri je na prosjeku od četiri poena po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi