"Samo oni koji daju novac mogu pobjeđivati, prestanite namještati utakmice"

Nakon vlasnika i navijači Panathinaikosa u ratu sa Euroligom

"Samo oni koji daju novac mogu pobjeđivati, prestanite namještati utakmice"

Vlasnik Panathinaikosa Dimitris Giannakopoulos se našao na "udaru" Eurolige nakon što je javno kritikovao način na koji se ova organizacija odnosi prema "manjim" ekipama.

Giannakopoulos je nakon poraza Panathinaikosa od Fenerbahčea odlučio na Instagramu skrenuti pažnju na suđenje, smatravši da su sudijske odluke direknto doprinijele porazu njegove ekipe.

Vlasnik Panathinaikosa je dosipo u medije i kada je poručio da Euroliga nikada ne kažnjava "stranke" koje vrše nepravdu jer su one ujedno i sponzori samog takmičenja. Zbog ovakvih javnih istupa Euroliga je odlučila i pokrenuti disciplinski postupak protiv Giannakopoulosa.

Danas su navijači Panathinaikosa odlučili iskoristiti susret 20. kola Eurolige protiv Žalgirisa kako bi podržali Giannakopoulosa, ali i kako bi na svoj način ukazali na, kako oni smatraju, neregularnosti u takmičenju.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Tako su najvatreniji navijači Panathinaikosa na tribinama istakli transparent sa porukom:
"Samo oni koji daju novac mogu pobjeđivati, prestanite namiještati utakmice... Euroliga Mafia G13".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi