Kokoškov preuzima klupu Panathinaikosa?
EPA

Grčkom velikanu ne ide

Kokoškov preuzima klupu Panathinaikosa?

Igor Kokoškov bi trenersku karijeru mogao nastaviti na klupi Panathinaikosa.

U proteklim mjesecima Kokoškov se dovodio u vezu s košarkaškom reprezentacijom Srbije, no naredni angažman će, po svemu sudeći, imati u Grčkoj gdje je želja Panathinaikosa.

Ovom klubu ne cvetaju ruže u novoj sezoni, a nakon što je ceh za loše rezultate platio dosadašnji trener Argyris Pedoulakis, rukovodstvo velikana iz Atene na listi želja ima 47-godišnjeg Kokoškova.

Prva želja Panathaikosa najprije je bio Rick Pitino, ali kako je on u međuvremenu preuzeo grčku reprezentaciju, kao mnogo realnija meta nametnuo se Kokoškov koji trenutno radi preko 'bare' kao pomoćnik u Sacramentu.

Potražite više informacija na temu Basket League:

Tokom dosadašnje trenerske karijere Kokoškov je najviše vremena proveo upravo u NBA ligi. Radio je još kao asistent u Los Angeles Clippersima, zatim Detroitu, Clevelandu, Orlandu, Utahu, Phoenixu..., a najveći uspjeh svakako mu je bilo zlato koje je 2017. godine osvojio sa Slovenijom na Evropskom prvenstvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi