Panathinaikos obranio naslov prvaka Grčke

Protiv ljutog rivala

Panathinaikos obranio naslov prvaka Grčke

Košarkaši Panathinaikosa obranili su naslov prvaka Grčke rezultatom 3:2 u finalnoj seriji. 

U petoj, odlučujućoj utakmici atenski košarkaši savladali su u fenomenalnoj i vreloj armosferi OAKA Arene večeras ljute rivale, ekipu Olympiakosa sa 84:70. Da tradicija ostane netaknuta, pobrinuli su se domaći navijači koji su početkom drugog poluvremena vodom zalili čelnike Olympiacosa čiji su se igrači nakon toga povukli u svlačionicu.

No strasti su se brzo smirile i utakmica je nastavljena. Olympiakos je vodio na poluvremenu s 4 koša razlike, no treća četvrtina koju je Pao dobio sa 29:15 preusmjerila je ovu utakmicu prema pobjedi zelenih iz Atene i 36. naslovu prvaka Grčke.

Mike James sa 18 poena bio je najbolji strijelac u redovima prvaka,no Nikos Pappas sa 13 poena u samo 10 minuta bio je pravi kreator preokreta za Pao. Dvoznamenkasti su još bili Lojeski (12) te Gist (11). Za poražene Jamel Mc Lean je stavio 16 poena, dok je Spanoulis odigrao lošu utakmicu, za 11 poena potrošio je 13 lopti. Printezis i Roberts zabili su po trinaest poena svaki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi