Panathinaikos razbio Olympiacos i poveo u finalu prvenstva Grčke

Lagan trijumf Zelenih

Panathinaikos razbio Olympiacos i poveo u finalu prvenstva Grčke

M. Šljivak

Košarkaši Panathinaikosa pobijedili su Olympiacos rezultatom 73:58 i poveli su u finalnoj seriji prvenstva Grčke sa 2-1.

Nakon izjednačenog uvoda u meč, Panathinaikos je bio taj koji je napravio prvu ozbiljnu razliku. Olympiacos je četiri minute ostao bez koša, Pao je to koristio i odlazi na devet razlike tokom prve dionice. Međutim, serijom od 6:1 tim iz Pireja završava prvih 10 minuta i dolazi na minus četiri, 19:15.

Panathinaikos je kontrolisao rezultat i tokom druge dionice. Imali su konstantu prednost, a na odmor su otišli sa sasvim dobrih plus 10, 38:28.

Nastavak meča donosi potpunu kontrolu igre Zelenih. Nisu dopuštali velikom rivalu povratak u meč, a nakon 30 minuta igre Pao je imao 12 poena prednosti, 54:42.

Išla je prednost i do plus 19 tokom posljednje dionice. Ipak, Olympiacos je uspio da smanji zaostatak, ali do velikog preokreta nisu mogli i Panathinaikos je stigao do trijumfa i vodstva od 2-1 u finalnoj seriji.

Potražite više informacija na temu Basket League:

KC Rivers je sa 15 poena predvodio Pao, Mike James je dodao 14, a Nick Calathes 13 koševa. Sa druge strane Vasilis Spanouli sje ubacio 14, a Giorgios Printezis 12 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi