Olympiakos razbio Panatu za 2:2 u i finalu

Grčka liga

Olympiakos razbio Panatu za 2:2 u i finalu

E. Škorić

Košarkaši Olympiakosa deklasirali su Panathinaikos sa 92:76 u 4. meču finala play-offa za prvaka Grčke.

Panata je vodila 2:1 pred večerašnji ogled u Pireju, ali Olympiakos je zbio redove i došao do uvjerljive i jako važne pobjede, pa je serija sada izjednačena na 2:2.

Već nakon prvih 10 minuta igre bilo je 28:19 za Oly, a na poluvremenu 48:36.

Iako je gostujći tim u jednom trenutku u nastavku došao na samo dva poena zaostatka, na kraju nije uspio izbjeći novi poraz, pa je sada serija poravnata.

McLean je sa 20 poena predvodio Olympiakos, Bryan Roberts je ubacio 17, a Vasilis Spanoulis 13 poena, dok je poen manje ubacio Giorgios Printezis. Na drugoj strani Mike James je ubacio 20 poena, a Matt Lojeski 16.

Potražite više informacija na temu Basket League:

Sljedeći meč igra se za tri dana i Panata ima priliku da pred svojim navijačima dođe do titule.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi