Panathinaikos pobijedio Bayern
Panathinaikos je u dobroj utakmici došao do važnih bodova

Drugi vezani poraz Bavaraca

Panathinaikos pobijedio Bayern

Košarkaši Panathinikosa došli su do važne pobjede nad Bayernom u 11. kolu košarkaške Eurolige rezultatom 83:76.

Grčki tim odlično je reagirao u utakmici u kojoj mu je pobjeda bila jako važna.

Iako je Bayern tim koji je u dosta boljoj formi Panathinaikos je od samog početka zauzeo stav koji je bio obećavajući i na kraju im se to isplatilo. Bez previše respekta i sa sjajnom obranom na liniji dodavanja u prvom poluvremenu odsjekli su najbolje pojedince bavarskog tima iz igre i već tada izgradili solidnu prednost za nastavak susreta. Ujednačeni napad Grka i kontinuirano dobra obrana nastavili su se i u 3/4 iako je Bayer uspio malo anulirati prednost Panate u tim trenutcima. Ipak, nije bilo mogućnosti da tim Andree Trinichierija preokrene ovaj susret protiv večeras odličnog Panathinaikosa koji je predvodio Nedović sa 17 koševa.

Sant Roos dodao je 14, a po 12 su ubacili Papagiannis i Papapetrou. Kod Bayerna s 20 koševa bio je najbolji Lučić a po 12 su postigli Baldwin i Reynolds. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi