Panathinaikos poveo u finalnoj seriji protiv Olympiakosa

Dobili meč sa dva koša razlike

Panathinaikos poveo u finalnoj seriji protiv Olympiakosa

Košarkaši Panathinaikosa poveli su u finlnoj seriji grčkog šampionata protiv Olympiakosa rezultatom 1:0 nakon pobjede 83:81.

Gostujući košarkaši daleko bolje su ušli u meč te su prvu četvrtinu riješili u svoju korist sa visokih devet poena razlike (24:15). Druga dionica donijela je nešto bolju igru domaćih koji su do poluvremena smanjili razliku na šest poena (47:41).

Nastavak meča mnogo bolje otvaraju domaći koji treću dionicu dobijaju sa sedam razlike i rezultat okreću u svoju korist. Ipak, Panathinaikos se bolje snašao u posljednjim minutama meča te je uspio da ostvari veoma bitnu pobjedu.

Potražite više informacija na temu Basket League:

Goste je do pobjede vodio Nick Kalathis sa 16 poena, dok je Felntein dodao 15. S druge strane, Printezis je ubacio 17 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti