Bamberg slavio sa plus 20 i poslao Zvezdu na CSKA

Euroliga, Top 16

Bamberg slavio sa plus 20 i poslao Zvezdu na CSKA

Košarkaši Brose Basketsa slavili su pobjedu u večerašnjem meču posljednjeg kola Top 16 faze Eurolige nad Laboral Kutxom rezultatom 89:69.

Bila je ovo pirova pobjeda za njemačku ekipu, ali je odredila protivnike u četvrtfinalu za ekipe Laboral Kutxe i Crvene Zvezde.

Laboral Kutxa će imati veoma težak zadatak protiv Barcelone, dok će Zvezda igrati protiv CSKA iz Moskve. 

Meč u Njemačkoj Brose je praktički riješio već nakon prve četvrtine koju su dobili sa 29:14. Domaći su do kraja meča bez većih problema održavali prednost za lagani trijumf. 

Do pobjede ih je vodio Daniel Theis sa 21 poenom, dok je s druge strane Jaka Blažič je ubacio 19 poena.

U drugom večerašnjem meču Anadolu Efes je slavio protiv Panathinaikosa rezultatom 91:86. Ovo je i za ekipu iz Turske pirova pobjeda jer će iz ove grupe kao četvrtoplasirana ekipa u četvrtfinale ići Crvena Zvezda.

Potražite više informacija na temu Basket League:

Efes je do trijumfa vodio Šarić sa 15 koševa, dok je s druge strane Williams ubacio 14 poena koliko je dodao i Gist.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi