Panathinaikos siguran protiv Valencie

Očekivano slavlje grčkog tima

Panathinaikos siguran protiv Valencie

Košarkaši atenskog Panathinaikosa večeras su u svojoj OAKA Areni sigurnom igrom savladali Valenciu rezultatom 91:80.

Nije ekipa Panathinaikosa večeras dozvolila nikakvo iznenađenje u svojoj dvorani iako su gosti u trećoj četvrtini uspjeli zaprijetiti. 

Briljantni Nick Calathes radio je sve za korist svog tima i na kraju ovog susreta ovom fantastičnom playmakeru je falila jedna asistencija za triple double. Utakmicu je završio s 13 poena, 12 skokova i 9 asistencija i svakako je najzaslužniji za ovaj trijumf grčkog prvaka. Strijelce Panate je predvodio Thomas sa 19 dok je 14 dodao Rice.

Kod Valencie Jordan Loyd odigrao je simultanku s 27 poena uz ovosezonski rekord po indeksu korisnosti koji se kod ovog sjajnog Amerikanca zaustavio na 41. Dubljević je dodao 11 poena za poraženi tim. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi