Panathinaikos u Podmoskovlju iznenadio Khimki
Foto: Euroleague

Ruski tim bio favorit no bodovi idu u Atenu

Panathinaikos u Podmoskovlju iznenadio Khimki

Košarkaši Panathinaikosa u podosta izmijenjenom sastavu u odnosu na prošlu sezonu trijumfalno su krenuli u novu sezonu Eurolige.

Grčki tim slavio je u Podmoskovlju u dvorani Mytischi protiv Khimkjija 78:76 i iznenađujuće oteo bodove ruskoj ekipi koja je slovila za favorita u ovom susretu. 

Već na početku susreta Grci su dali naslutiti da će biti tvrd orah za Khimki. Poveli su košarkaši gostujućeg tima i 11 razlike u prvom periodu, a na kraju su ga riješili u svoju korist s 24:17. Povezao je Khimki redove u drugoj četvrtini, uspio i povesti s 38:35, no na kraju je Panathinaikos s dva koša viška otišao na odmor. Bolje su Rusi otvorili nastavak susreta, činilo se da hvataju pravi ritam i idu ka očekivanim bodovima no gosti nisu mislili tako. Odhrvali su se naletu Khimkija, uspjeli utakmicu odvesti u neizvjesnost gdje su 36 sekundi prije kraja slobodnim bacanjima Fostera došli do prve ovosezonske pobjede.

Papapetrou je sa 16 poena bio najbolji kod Panathinaikosa, dok je Mitoglu dodao 12, a Bentil jedan poen manje. Devin Booker s 15 i Bertans s 14 bolji od ostalih kod Khimkija. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi