Panathinaikos u režiji Nemanje Nedovića nadigrao Fenerbahce

Nema bodova za Fener iz OAKA Arene

Panathinaikos u režiji Nemanje Nedovića nadigrao Fenerbahce

Košarkaši Panathinaikosa večeras su u svojoj dvorani iznenadili Fenerbahce u okviru 5. kola Eurolige i slavili rezultatom 82:68.

Fener je slovio za izrazitog favorita u ovoj utakmici, no već u prvoj četvrtini Grci su poslali poruku velikim rivalima da od toga neće biti ništa.

Turskom timu nije ništa polazilo za rukom, u velikom dijelu zahvaljujući odičnoj obrani grčkog prvaka koja je iznenadila izabranike Igora Kokoškova. Ipak, kako je vrijeme odmicalo Fenerbahce se korak po korak primicao vodstvu Panate. Na ulasku u posljednji period domaći su imali samo 4 koša viška i nekako se stekao dojam da će Fener dostići i prestići prednost domaćina. Tada je na scenu stupio Nemanja Nedović koji je s 11 poena u posljednoj četvrtini urušio sve nade Fenera da će u OAKA Areni doći do bodova, što im već neko vrijeme nije pošlo za rukom.

Srbin je utakmicu završio s 28 poena i daleko je najzaslužniji za ovaj trijumf Panathinaikosa, a 11 koševa dodao je Sykes. Lorenzo Brown zabio je 17 poena za Fener dok je Duverioglu dodao 15. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi