U euroligaškom klasiku CSKA nakon produžetka slavio protiv Fenerbahcea
Foto: Euroloeague

Gosti slavili s pola koša prednosti

U euroligaškom klasiku CSKA nakon produžetka slavio protiv Fenerbahcea

U Istanbulu je večeras, nažalost bez publike, odigran euroligaški klasik između Fenerbahcea i CSKA a slavili su gosti iz Rusije nakon produžetka rezultatom 78:77. 

Moskovljani su u Tursku doputovali bez jako važnih košarkaša Nikole Milutinova i Janisa Strelnieksa no i u takvom oslabljenom sastavu ekipa Dimitrisa Itoudisa imala je dovoljno kvalitete da se izbori za bodove protiv ove sezone odličnog Fenera. 

Kako je ova utakmica sama po sebi najavljivala, neizvjesnost je vladala tijekom cijelog susreta. Na kraju su pobjedi bili, još u regularnom vremenu, košarkaši domaćeg tima, no na 15 sekundi do kraja ukazao se Will Clyburn koji je zabio tricu koja je na kraju, ispostavit će se, donijela produžetak. I tako se igralo koš za koš. Prvi je CSKA stekao prednost od 4 poena, no uporni domaćin i to je dostigao i opet u zadnjih 20-ak sekundi ušao s 2 poena prednosti, no opet se ukazao fantastični Clyburn koji je napravio sjajno polaganje preko Veselog, koji je pri tom i faulirao Amerikanca. Clyburn je realizirao i dodatno bacanje a zadnji napad Fenera nije iskoristio Lorenzo Brown i veliki bodovi otišli su put Moskve. 

Fantastični Clyburn zabio je 26 poena i bio daleko najbolji igrač utakmice, a Mike James je dodao 14 za CSKA. Nando De Colo je s 21 poenom predvodio turski tim, dok je Jarrel Eddie ubacio 18 koševa. Lorenzo Brown dodao je 16, no osim zadnjeg napada bivši košarkaš Crvene zvezde promašio je još neke bitne šuteve u završnici. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti