Pandža: Bosna je bila bolja tokom cijele utakmice i zasluženo su pobijedili

Trener OKK Čelik nakon poraza od Bosne

Pandža: Bosna je bila bolja tokom cijele utakmice i zasluženo su pobijedili

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika u sjajnoj atmosferi večeras su u zeničkoj Areni poraženi od sarajevske Bosne rezultatom 80:92. 


Zeničani su čini se izgorjeli u želji da pred domaćom publikom i drugi puta ove sezone poraze goste iz Sarajeva. Na kraju Bosna je zasluženo slavila što je konstatovao i trener domaće ekipe Josip Pandža.

"Bilo bi nepravedno da smo pobjedili Bosnu koja je cijelu utakmicu bila bolja. Izgradnji su od nas, fizički moćniji. Mi smo iznenađujuće sebično djelovali napadački i odbrambeno. Pravili smo neke bespotrebne faulove, igrali bez ikakve individualne odgovornosti u odbrani, gosti su imali 44 bacanja što dugo nisam vidio u košarkaškoj utakmici, poklonili smo im neka bacanja, nismo bili snažni u duelu i Bosna je zasluženo pobijedila. Peljto je odigrao maestralno razigravački. Mi smo kriminalno to branili i kažnjeni smo. Nismo bili dobri ni u Živinicama i sigurno da je problem u nama. Nadam se da ćemo te probleme što prije riješiti i početi pobjeđivati. Publika je bila sjajna", kazao je Pandža.

Zeničani su nakon 13. kola na omjeru od osam pobjeda i pet poraza, te su na diobi druge pozicije zajedno s ekipom Turbine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi