KK Bosna Royal u sjajnoj atmosferi u zeničkoj Areni bolja od OKK Čelik
Gosti iz Sarajeva večeras su odigrali sjajnu odbranu nad Avdibegovićem, Muratovićem i Kesom, što im je bilo dovoljno na kraju da slave sasvim zasluženu pobjedu

Derbi 13.kola A1 lige

KK Bosna Royal u sjajnoj atmosferi u zeničkoj Areni bolja od OKK Čelik

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika i Bosne-Royal večeras su u zeničkoj Areni u sjajnoj atmosferi pred oko 2000 gledalaca odigrali derbi meč 13. kola A1 lige. U uzbudljivoj utakmici na kraju je slavila ekipa Bosne rezultatom 80:92.

Zeničani su u duel ušli s omjerom od osam pobjeda i četiri poraza, dok je Bosna kao lider na tabeli u Zenicu stigla s omjerom 11 pobjeda i samo jedan poraz i to od Čelika u prvom dijelu sezone.

Utakmica starih rivala posjetila je na nekadašnje duele ovih ekipa u najvišem rangu takmičenja. Dosta naboja, grešaka, glasno navijanje, ali i dobrih košarkaških poteza. Igrači Bosne bolje su otvorili večerašnju utakmicu, zatvorili su ponajboljeg igrača domaće ekipe Muratovića, te su u napadu preko Dragolja i Criswela dolazili do laganih poena. Na kraju prve četvrtine bilo je 11:19 za Bosnu.

U drugoj četvrtini nešto bolja igra domaće ekipe, ali gosti su imali i dalje prednost. Mnogo početničkih grešaka izabranika Josipa Pandže bilo je u prvom poluvremenu, a to se odrazilo i na rezultat. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 33:42 za goste iz Sarajeva.

U trećoj četvrtini nešto bolja igra Zeničana, koji su zahvaljujući sjajnom Križanoviću uspjeli smanjiti vodstvo gostiju. Nakon trećeg perioda na semaforu je bilo 57:62 za goste. U posljednjoj četvrtini dosta naboja, ali i grešaka sudijske trojke, Nožinovića, Ališehovića i Hodžića, koji su nepotrebnim sudijskim odlukama podigli atmosferu u dvorani.

U 34. minuti nakon slobodnih bacanja Križanovića na semaforu je bilo 70:75 za goste. Na dvije minute prije kraja na semaforu je bilo 78:83 i navijači u Areni su pomislili da Čelik može do preokreta.

Nisu imali snage domaći košarkaši da preokrenu rezultat, jer osim Križanovića večeras nije bilo raspoloženih pojedinaca. S druge strane u Bosni su Criswel, Guzonjić, Bećirović igrali tokom cijele utakmice sjajno kako u odbrani tako i napadu. Na kraju utakmice bilo je 80:92 (11:19, 22:23, 24:20, 23:30) za ekipu Bosne.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u redovima Bosne, Criswel je ubacio 22, Bečirović 18, Guzonjić i Dragolj po 16 poena. Odličan je bio i Dinko Peljto kojem je falio jedan skok do triple doublea. U redovima Čelika, Ranko Križanović je ubacio 32 poena uz sedam skokova, Nebojša Maksimović dodao je 17 poena.

Bosni je večerašnja pobjeda bila 12 u sezoni uz samo jedan poraz ubjedljivo su prvi, Čelik je s druge strane na omjeru osam pobjeda i pet poraza, te dijele drugo mjesto na tabeli s ekipom Turbine.

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi