OKK Čelik u prijateljskom meču u Areni bolji od HKK Posušje
Mirza Keso večeras je bio nezaustavljiv za gostujuću odbranu

Prijateljski meč pred nastavak prvenstva

OKK Čelik u prijateljskom meču u Areni bolji od HKK Posušje

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika i Posušja večeras su u zeničkoj Areni "Husejin Smajlović" odigrali prijateljsku utakmicu pred nastavak prvenstva u A1 ligi, gdje se takmiči Čelik, te 1.ligi HB, gdje je ekipa Posušja. Nakon zanimljive utakmice u kojoj je bilo dosta lijepih poteza na kraju je slavila ekipa Čelika rezultatom 89:71

Čelik je inače u A1 ligi na trećoj poziciji nakon prvog dijela lige, dok je Posušje u ligi HB na prvom mjestu.

Početak utakmice nije dobo počeo za domaći sastav, budući da se na samom početku utakmice povrijedio jedan od najboljih igrača Anes Podojak, koji je iskrenuo nogu, te je izašao iz igre. Bez obzira na to Zeničani su krenuli furiozno, predvođeni raspoloženim Kesom, Muratovićem i Britvarom odigrali su sjajno u napadu, te veoma dobro u odbrani. Na kraju prve četvrtine na semaforu je bilo 24:10 za Čelik. U drugoj četvrtini izabranici Josipa Pandže nastavili su puniti koš Posušja, jednostavno su bili prebrzi za gostujuće košarkaše, a ekipu su sjajno u napadu razigravali Maksimović i Avdibegović. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 50:27 za domaćina.

U trećoj četvrtini nešto bolja igra gostiju, kako u napadu, tako i u odbrani. S druge strane, domaći trener dao je priliku i ostalim igračima s klupe, prvenstveno mlađim košarkašima Škalji i Hodžiću. Na kraju trećeg perioda bilo je 66:49 za ekupu Čelika. U posljednjoj četvrtini domaći košarkaši nisu dozvolili da gosti smanje razliku ispod 10 poena prednosti. Keso, Muratović i Avdibegović bili su na nivou, te su utakmicu priveli lagano u svoju korist na kraju je bilo 89:71 za ekipu Čelika.

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u pobjedničkoj ekipi, Keso je postigao 22 poena, Muratović je dodao 18, a Avdibegović 11 poena. U redovima ekipe Posušja, Lebo je postigao 18, dok su Ramljak i Begić dodali po 12 poena.

Čelik će u prvom kolu nastavka prvenstva narednog vikenda gostovati kod IBU Spartansa, dok će Posušje također gostovati kod ekipe Zrinjskog 2 u Mostaru.

Top Komentari

United_HZ
Likče
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi