Pandža: Rasli smo iz utakmice u utakmicu

Sloboda konačno slavila

Pandža: Rasli smo iz utakmice u utakmicu

Košarkaši Slobode prekinuli su crni niz u ABA 2 ligi.

U sklopu 4. kola Tuzlaci su na krilima Gegića savladali Split rezultatom 84:73, a ovo im je ujedno bio i prvi trijumf u regionalnom takmičenju nakon što su prethodno poraženi od MZT-a, Borca i Sutjeske.

Nakon utakmice veoma sretan bio je i trener Josip Pandža, koji je pobjedu posvetio RSD Sloboda koje obilježava 100. godišnjicu osnivanja i uspješnog rada.

"Značajna veoma pobjeda. Emotivno smo se jako potrošili. Teško je nekome objasniti da imamo dobar tim, kvalitet i viziju ako su sve porazi. Rasli smo iz utakmice u utakmicu postepeno i sinoć smo bili najbolji od šest utakmica. Ogromna borbenost na krilima ove divne publike i ako možemo nešto da poklonimo sportskom društvu Sloboda za sto godina, to je ova pobjeda", rekao je Pandža.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Slobodu je do pobjede vodio Gegić sa 16 poena, uz sedam skokova i isto toliko asistencija, a imao je i jednu ukradenu loptu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi