Pandža: Svjestan sam da sam došao u veliki klub

Tuzlaci predstavili novog trenera

Pandža: Svjestan sam da sam došao u veliki klub

E. Dindić, foto: E. Dindić

Danas je u prostorijama OKK Sloboda Tuzla, upriličena press-konferencija a povod za to je bilo predstavljanje novog šefa stručnog štaba Tuzlaka Josipa Pandže. Čelni ljudi  kluba istakli su veliko zadovoljstvo dolaskom ovog sjajnog mladog stručnjaka na klupu Slobode, sa kojim su potpisali četverogodišnji ugovor, te predstavili svoje ciljeve za naredne sezone. 

Sam Pandža istakao je zadovoljstvo dolaskom u Tuzlu, te je podijelio svoje impresije sa prisutnim novinarima nakon potpisa ugovora.

" Jako sam zadovoljan što sam ovdje, i sigurno je da ću sve učiniti da klub krene u onom smjeru, odnosno da ispunim očekivanja tuzlanske publike koja je veoma zahtjevna, uprave i sveukupne javnosti. Svjestan sam da dolazim u veliki klub, i da se mora već sada početi raditi da bih ispunili neke osnovne ciljeve. Neke osnovne ambicije smo vezali za ulazak svake godine u Ligu za Prvaka, promociju mladih košarkaša, a i da u dogledno vrijeme krenemo ka drugoj ABA ligi , gdje je Slobodi realno i mjesto", rekao je Pandža te nastavio:

" Ono što je izuzetno važno je da dovedemo prava pojačanja, a ne prinove. Sigurno je da ćemo gledati da to budu košarkaši, koji donose prevagu, a također da i ovi mlađi stasaju uz njih. Znači moraćemo pažljivo da odaberemo košarkaše za iduću sezonu, da nam se ne bi desilo da imamo problema, kao što je bilo Slobodi u prošloj sezoni", završio je Pandža.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi