Igokea se plasirala u nokaut fazu Lige prvaka
FOTO: FIBA

Slavili u Solunu

Igokea se plasirala u nokaut fazu Lige prvaka

H. Zilić
Teme:

Košarkaši Igokee plasirali su se u nokaut fazu FIBA Lige prvaka.

U šestom kolu grupe E, Igosi su u direktnom duelu kao gosti savladali PAOK sa 65:75 i tako zauzeli drugo mjesto u grupi iza Galatasaraya.

Igokeu je do trijumfa predvodio sjajni Stpehens sa 19 poena i devet skokova, pomoć je imao u Starksu koji je ubacio deset poena, ali i dodao pet veoma bitnih asistencija.

Kod PAOK-a izdvojio se Love sa 20 poena, tri skoka i tri asistencije.

Igokea će kao drugplasirana iz grupe takmičenje nastaviti u šesnaestini finala FIBA Lige prvaka, dok će pobjednik grupe ekipa Galatasaraya direktno u osminu finala FIBA-inog takmičenja.

Prve utakmice šesnaestine finala igraju se 4. i 5. januara, revanši su 11. i 12. januara, dok su eventualne majstorice zakazane za 18. i 19. januar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi