Amar Gegić predstavljen u novom klubu

Iskorak u karijeri

Amar Gegić predstavljen u novom klubu · Zvanično

H. Zilić

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine, Amar Gegić (24) zvanično je predstavljen u novom klubu.

Kao što smo jutors najavili, Gegić karijeru nastavlja u Francuskoj u ambicioznom prvoligašu ekipi Paris Basketballa koja će od naredne sezone igrati u Eurocupu.

Klub iz prijestolnice Pariza zvanično je predstavio našeg košarkaša.

"Sretan sam što sam se pridružio Parisu i jako sam zahvalan što sam dobio ovu priliku", rekao je Gegić nakon potpisa i dodao:

"Dat ću sve od sebe da pomognem ekipi da ostvari zacrtane ciljeve u ligi i Eurocupu".

Oglasi

Opis nije dostupan.

Gegić je bio i član naše reprezentacije na ovogodišnjem Eurobasketu gdje je bilježio 4,4 poena po meču, za devet minuta provedenih na parketu u prosjeku.

Prošle sezone je skrenuo pažnju na sebe sjajnim igrama u Ciboni gdje je bio jedan od vodećih igrača Cibosa.

Ovaj 24-godišnjak je već ranije igrao igrao u insostranstvu pošto je od 2016. do 2018. godine tada kao veliki talenat otišao minhenski Bayern.

Prije Cibone je nastupao za Partizan, Slobodu, Sparse.

Gegić je dugogodišnji reprezentativac BiH, a vrlo često bi u utakmicama reprezentacije znao igrati značajnu rolu i postizati neke od ključnih poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi