Paritzan u Vilniusu došao do treće pobjede

Eurokup

Paritzan u Vilniusu došao do treće pobjede

E. Škorić

Košarkaši Partizana slavili su protiv Rytasa sa 66:61 u trećem kolu Eurokupa.

Partizan je nastavio da reda pobjede u Eurokupu, a u Vilniusu je u jednoj čvrstoj utakmici s malim brojem poena izašao kao pobjednik iako je dosta oscilirala igra gostiju tokom 60 minuta.

Rytas je od početka meča vodio, ali je od plus sedam na kraju prve dionice imao tek pola koša prednosti (18:17), da bi do poluvremena Partizan okrenuo stvari u svoju korist. Na odmoru je beogradski tim vodio 34:30.

I u nastavku je bilo smjenjivanja u vodstvu, ali na kraju je pobjeda pripala Partizanu, koji je uvjerljivo prvi u grupi B sa maksimalnim učinkom od tri pobjede.

Potražite više informacija na temu Eurocup:

Marcus Paige je sa 17 poena predvodio Partizan do pobjede, 13 je ubacio Nemanja Gordić uz sedam asistencija i šest skokova, dok je William Mosley ubacio 11 poena.

Pako Cruz i Eimantas Bendzius su ubacili po 15 poena na drugoj strani, a dvocifren je sa 10 poena bio Evaldas Kairys.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi