Partizan deklasirao FMP

Play-off

Partizan deklasirao FMP

D. Vejo

Košarkaši Partizana večeras u u prvoj utakmici play-offa za pravaka Srbije savladali ekipu FMP-a rezultatom 82:63 i tako poveli u pobjedama.

Izabranici Aleksandra Džikića nisu dobro otvorili meč. I jedni i drugi igrali su oprezno. Međutim, drugi period donosi potpunu inicijativu crno-bijelih. 

Drugo poluvrijeme bolje otvara FMP.. Ipak, Veličković i društvo prvo smanjuju na šest poena zaostatka a zatim preuzimaju stvar u svoje ruke te na kraju slave sa velikih 19 poena razlike.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Murić koji je postigao 14 poena, dok je to kod FMP-a bio Davidović sa 19 datih koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi