Partizan deklasirao Trento na otvaranju Top 16 faze Eurocupa

Odlično izdanje Beograđana

Partizan deklasirao Trento na otvaranju Top 16 faze Eurocupa

Košarkaši Partizana odličnom su igrom i velikom pobjedom protiv Trenta od 71:43 otvorili novu fazu natjecanja u Eurocupu. 

Koliko je Partizan odigrao sjajnu obrambenu utakmicu govori podatak da je najveći broj poena koji je Trento postigao u jednoj četvrtini - 16. 

Talijani su na kraju i dobro prošli jer Partizan nije bio posebno raspoložen napadački, ali poslije obrane kakvu je večeras prezentirao beogradski tim bilo bi nepošteno tražiti kakve druge zamjerke. Posebno je sve to za domaće impresivno izgledao u 2/4 kada su gosti postigli svega 4 poena, a na poluvrijeme se otišlo s 35:20 za Partizan. I nastavak utakmice donio je velike muke gostiju da zabiju koš, a Partizan je na najbolji mogući način otvorio Top 16 fazu ostvarivši pobjedu protiv potencijalno neugodnog protivnika i to s velikom razlikom.

Čak 10 košarkaša Partizana upisalo se u strijelce a najviše su postigli Mosley (12) i novajlija Perkins (11). Od 43 poena gostiju Jacorey Williams je postigao 15 i jedini je vrijedan bilo kakvog spomena u večerašnjoj očajnoj partiji Trenta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi