Partizan slavio na Gripama
Foto: KK Split<

Sjajni Jaramaz najzaslužniji za pobjedu beogradskog tima

Partizan slavio na Gripama

Košarkaši Partizana slavili su večeras na Gripama protiv KK Split u 13. kolu ABA lige rezultatom 86:74.

Nakon dugo vremena beogradski košarkaši gostovali su u Splitu i na kraju odnijeli pobjedu do koje nisu došli baš lako iako možda rezultat sugerira drugačije.

Košarkaši Splita bili su prilično ravnopravni kvalitetnijem sastavu gostiju pune 3/4 ove utakmice. U efikasnom prvom poluvremenu Splićani su pokazali da se pomalo vraćaju iz krize u koju su upali nakon odličnog starta u ABA ligi. Možda bi ishod ovog susreta bio i drukčiji da u redovima Partizana nije bilo fantastičnog Ognjena Jaramaza koji je praktički sam odbijao sve prijetnje domaćih košarkaša te odigrao jednu od najboljih partija u dresu beogradskog kluba. 

Jaramaz je susret završio s 29 poena i bio daleko najbolje ime ovog susreta. Za Partizan je Miller - McIntyre dodao 13 koševa. Split je s 18 koševa predvodio Luković, dok je Mesiček ubacio dva poena manje. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi