Očajni Partizan poražen u Čačku i vjerovatno se oprostio od borbe za play-off ABA lige
Foto: aba

Borac odličnom igrom i velikom borbom drugi put savladao Beograđane u ovoj sezoni

Očajni Partizan poražen u Čačku i vjerovatno se oprostio od borbe za play-off ABA lige

Košarkaši Borca iz Čačka u svojoj su dvorani večeras porazili beogradski Partizan u 14. kolu ABA lige rezultatom 75:71.

Partizan, koji je opet odigrao debelo ispod očekivanja ovim je porazom sebi najvjerojatnije uskratio i zadnju mogućnost borbe za doigravanje budući da konkurencija odmiče sve više i više.

Borac je sjajno otvorio meč i igrao sjajno u prvom poluvremenu kada je u nekoliko navrata imao prednost veću od 10 poena prednosti. Ipak, favorizirani gosti ipak malo dolaze do kakve takve igre i na odmor odlaze sa samo -5 što je bilo odlično s obzirom na to kakvu su košarku prikazali u prvom poluvremenu. No Borac opet igra odlično u nastavku, koristi nepovezanost igre gostiju i opet odlazi na dvoznamenkastu prednost s kojom se i ulazi u 4/4. Tada je uslijedio period najbolje igre Partizana u ovom meču kada velikom serijom dolaze do prednosti od 2 poena prednosti. No u trenutcima kada su trebali prelomiti utakmicu gosti prave opet niz neshvatljivih grešaka a domaći opet pogađaju neke teške šuteve i zasluženo dolaze do velike pobjede i to njihove druge nad velikim protivnikom u ovoj sezoni.

Kočović je sa 17 poena bio najbolji kod Borca dok je Todorović dodao 14. Solidan je bio i Đoković s 12 koševa. Kod lošeg Partizana koji je usput i katastrofalno izvodio slobodna bacanja (8/19) Dangubić je postigao 13 poena dok je Paige ubacio 11. Da stvar bude gora, možda i najbolji košarkaš beogradskog tima Ognjen Jaramaz se nakon velike pauze opet ozlijedio na ovom susretu a njegova ozljeda koljena nije izgledala nimalo dobro. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi