Diskvalifikovan Partizan: Bizarna greška administracije šokirala Srbiju

Ne igraju prvenstvo

Diskvalifikovan Partizan: Bizarna greška administracije šokirala Srbiju

E. Oštraković

Košarkaši Partizana su nakon dvije pobjede u Madridu propustili priliku da završe posao protiv Reala u Beogradu. Ipak, da su potpuno posvećeni Euroligi dovoljno govori činjenica da su crno-bijeli odlučili da ove sezone ne nastupaju u prvenstvu Srbije.

 

Real je slavio u dvije utakmice odigrane u Beogradu, te će tako odluka o pobjedniku serije pasti u posljednjoj utakmici u Madridu.

U međuvremenu je stigla potvrda da Partizan ni ove sezone neće igrati Superligu Srbije, a razlog je zaista bizaran.

Naime, zakasnili su iz Partizana sa prijavom za takmičenje, te ni ove sezone neće nastupiti u tom takmičenju.

Kako prenose mediji iz Srbije, Partizan je i ove sezone našao način da izbjegne ovo takmičenje. Nisu se pojavili na sastanku klubova, a to je odmah značilo ovaj scenario.

"Grešku" je napravila administracija kluba, jer su zakasnili da pošalju prijavu za ovo takmičenje, te tako ostaju bez nastupa.

Oglasi

Rok za slanje prijave za ovo takmičenje bio je 24. april, a iz Partizana su svoju prijavu poslali čak pet dana kasnije, 29. aprila.

To je naravno protivno pravilima, te nisu stigli da se registruju za nastup u ovom takmičenju.

Prošle godine je Partizan također propustio završnicu Superlige Srbije, a tada su trebali igrati protiv FMP-a u ovom takmičenju.

Oni su tada samoinicijativno napustili takmičenje.

Titulu u ovom prvenstvu brani Crvena Zvezda, koja je u finalu slavilia protiv FMP-a.

Top Komentari

user1665931807
Nije greška, već ljudi ne žele da igraju domaće prvenstvo
1 0
adointer
Jest nas narod nepismen, ni citat sta pise ne znaju.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi