Obradović kratkom izjavom objasnio kako je Partizan ponovo izgubio od Reala

Igrat će se majstorica

Obradović kratkom izjavom objasnio kako je Partizan ponovo izgubio od Reala

A. Čaušević

Nakon dvije pobjede Partizana u gostima, Real je uvratio istom mjerom pa će ova dva kluba igrati majstoricu za plasman na Final Four Eurolige. Četvrti meč je igran u Beogradu te je završen pobjedom Kraljeva 78:85.

Real je odlično otvorio meč te je poslije prve četvrtine imao 12 poena prednosti, domaćin se uspio vratiti te u jednom trenutku i povesti, ali ne i slaviti.

Trener beogradskog tima, Željko Obradović, je u kratkoj izjavi nakon meča na vrlo jednostavan način objasnio glavni razlog poraza Partizana.

"Jedan skok je odlučio utakmicu. Nismo igrali pametno. Vidjćemo da li smo u stanju da promjenimo nešto prije pete utakmice", rekao je Obradović.

Trofejni stručnjak je vjerovano aludirao na skoko Tavarasa na minut prije kraja kada je sa dva poena i dodatnim slobodnim bacanjem iskusni košarkaš odveo Real na 78:83.

Tavares je meč završio sa 15 poena i bio je najbolji pojedinac u pobjedničkom timu. Poslije meča je pohvalio navijače Partizana.

Oglasi

"Ovo su daleko najbolji navijači. Igrali smo svaki sekund kao da je posljednji. To nam je pomoglo da dobijemo. Znali smo da će biti teško. Morali smo da se fokusiramo", rekao je 31-godišnjak.

Chus Mateo nije previše mislio o četvrtoj utakmici te se praktično odmah fokusirao na majstoricu svjestan još jednog teškog izazova.

"Teško je dobiti Partizan. Moramo sada da se fokusiramo na sljedeću utamicu. Znam da će i sljedeća utakmica biti isto će biti tjesna."

Potražite više informacija na temu Euroleague:

"Ostaje nam da se oporavimo i zaliječimo povrede. Izvukli smo dvije pobjede i moramo da mislimo na ono što dolazi", rekao je Mateo.

Peti meč igra se u 10. maja u Madridu od 21 sat. Beograđanima će se vratit suspendovani Kevin Punter, dok za Real sigurno neće biti Guerschona Yabuselea i vrlo izvjesno Gabriela Decka koji se povrijedio u završnici četvrte utakmice.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bravo Željko doktore !!!
1 4
Pajkan
To Ajahe evo tahy sad ce samo sto nije.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi