Partizan pobjedom protiv Bahcesehira osigurao TOP 16 fazu Eurocupa
Košarkaši Partizana igrat će u drugoj fazi Eurocupa

Uzbudljiva utakmica u Beogradu

Partizan pobjedom protiv Bahcesehira osigurao TOP 16 fazu Eurocupa

Košarkaši Partizana pobijedili su večeras turski Bahcesehir rezultatom 88:75 u 9. kolu grupe A Eurocupa.

Beograđani su ovom pobjedom osigurali plasman u Top 16 fazu ovog natjecanja što je, nakon problema koje je prolazio beogradski klub, veliki uspjeh. 

Do pobjede Partizan nije došao nimalo lako. Iako su Beograđani većim dijelom bili tim koji je kontrolirao i igru i rezultat, veliki pad u igri tima Saše Filipovskog dozvolio je Bahcesehiru veliki povratak u utakmicu koji je sredinom zadnje četvrtine i poveo. Činilo se u tim momentima da će Turci nakon pobjede u Badaloni protiv Jouventuda kući ponijeti još jedan veliki skalp, no završnicu je Partizan zaista odigrao sjajno i na kraju uspio odnijeti pobjedu koja se na kraju doima i uvjerljivom, iako je bila sve osim takva i lagana. 

Rashawn Thomas (18) i Cody Miller - McIntyre (17) su prednjačili u ovoj pobjedi Partizana a dobar je bio i Nikola Janković s 12 poena. Sjajni Eric Green je s 25 poena bio najbolji kod gostiju za koje je još solidnu partiju pružio Akyazili s 10 koševa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi