Šok za Partizan na otvaranju ABA sezone

Poraz od Borca

Šok za Partizan na otvaranju ABA sezone

Midhat Šljivak

Košarkaši Partizana poraženi su večeras na domaćem parketu od Borca iz Čačka rezultatom 78:87 i tako je za njih nova ABA sezone počela na šokantan način.

Iako su crno-bijeli u ovaj meč ušli kao veliki favoriti Borac je na kraju napravio iznenađenje i došao je do velike pobjede.

Dobar dio posla Čačani su odradili u prvom poluvremenu. Nakon 20 minuta igre imali su 13 poena prednosti (36:49), a u nastavku su uspješno odbranili sve napade Partizana.

Sjajnom timskom igrom Borac je na kraju uspio da dođe do trijumfa i do velike pobjede.

Najefikasniji kod gostiju je bio Đoković sa 12 poena, a pored njega su još četiri košarkaša imala dvocifren učinak i samo jedan se nije upisao u strijelce.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Sa druge strane kod Partizana je najefikasniji bio Jaramaz sa 21 poenom, dok je Nemanja Gordić ubacio 13.

Budućnost je na svom parketu razbula Split sa uvjerljivih 84:59, a u splitskom klubu je Sani Čampara ubacio 10 poena.

Top Komentari

Realist
To je šok samo inima koji nisu gledali zadnje utakmice jednih i drugih
0 2
Svojprisebi
12 poena 36-49. Pismeni ste za peticu iz likovnog
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti