Partizan rutinski savladao Zadar
Zadrani su se borili ali nisu izbjegli novi poraz

Prva pobjeda Filipovskog na klupi Partizana

Partizan rutinski savladao Zadar

Košarkaši Partizana ostvarili su sigurnu pobjedu u okviru 6. kola ABA lige nad Zadrom rezultatom 78:63.

Sigurna pobjeda, ali ne lako izborena, najkraći je opis ove utakmice.

Mučio se Partizan u prvom dijelu susreta sa Zadrovom pick and roll igrom, dok istovremeno nišanske sprave beogradskog tima nisu bile odgovarajuće podešene. S druge strane, Zadrani su odigrali možda i najbolje poluvrijeme od početka ove, za njih preskromne sezone. Sa samo 4 razlike su domaći otišli na poluvrijeme, a žestoko je Zadar otvorio i nastavak u par puta stigavši i do poravnanja. No međutim, konačno se Partizanu otvorilo s vanjskim šutom. Dangubić je počeo pogađati iz svih pozicija, a pratili su ga i ostali košarkaši domaćeg tima. 

Na kraju je Partizan slavio uvjerljivo uz postignutih 12 trojki. Dangubić i Janković s po 15 koševa bili su najbolji kod Partizana, a Gordić je dodao 11. Onuaku i Mavra zabili su po 13 poena za Zadar. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi