Sašo Filipovski novi trener KK Partizan
Foto: EPA

Na klupi Beograđaa umjesto Šćepanovića

Sašo Filipovski novi trener KK Partizan

Košarkaši Partizana dobili su novog trenera. 

Na klupi beogradskog tima od danas će sjediti makedonski stručnjak Sašo Filipovski. 

Filipovski će na klupi zamijeniti Vladu Šćepanovića koji je dobio otkaz nakon prošlotjednog poraza u Eurocupu od ekipe Bourgea koji je Partizan doživio u Beogradu. Ovaj 46-godišnjak se afirmirao u Olimpiji gdje je dugo radio i kao asistent i kao prvi trener a kasnije je još vodio poljski Turow, ruski Lokomotiv iz Rostova, bio pomoćnik na klupi CSKA, bio prvi trener Lotomattice, Zielone Gore, Banvita i Monaca poslije kojeg je sve do danas napravio jednogodišnju pauzu.

Filipovski će pokušati izvući Partizan iz krize koja potresa klub iz Humske koji nije ni blizu prošlosezonskih rezultata kada je bio hit u Eurocupu i skoro nedodirljiv u ABA ligi do trenutka kada je pandemija zaustavila sport u Europi. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi