Partizan savladao Igokeu i skočio na drugo mjesto na tabeli

ABA liga

Partizan savladao Igokeu i skočio na drugo mjesto na tabeli

S. Pašalić

Košarkaši Partizana su na svom parketu savladali Igokeu sa 67:57 u 21. kolu ABA lige.

Utakmicu koja je dobijela mali broj koševa je nešto malo bolje otvorio Partizan koji je minimalno dobio prvu četvrtinu sa 14:13. Druga četvrtina je donijela isti broj poena, ali je veći broj otišao na stranu Partizana pa se na odmor otišlo pri vodstvu domaćih 31:23.

U nastavku je viđena nešto efikasnija košarka, a prednost Partizana je rasla pa je u jednom trenutku iznosila 16 poena razlike, ali je Igokea ipak uspjela do kraja malo spustiti tu prednost pa je završilo 67:57 za tim iz Beograda.

Jock Landale je sa 17 poena vodio Partizan do pobjede, dok je kod Igokee Sava Lešić bio najefikasniji sa 16 poena. Partizan je trenutno na drugom mjestu sa omjerom 14 pobjeda i 7 poraza, dok je Igokea na devetom mjestu sa omjerom 7-14.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije