Partizan se mučio protiv Mornara
Foto: Partizan NIS

ABA liga

Partizan se mučio protiv Mornara

Teže nego što se očekivalo košarkaši Partizana su savladali Mornar u 14. kolu ABA lige.

Ekipa Aleksandra Džikića slavila je u 'Pioniru' rezultatom 90:85 i sada sa omjerom 11-3 zauzima drugo mjesto na tabeli regionalne lige. 

Sa druge strane, Mornar se sa svega četiri pobjede smjestio na 10. poziciju.

U par pavrata crno-bijeli su imali zaostatak od osam poena, ali su sjajnom igrom u trećoj četvrtini preokrenuli rezultat u svoju korist (71:65).

Sredinom posljednje dionice gosti su prišli na koš zaostatka (79:77), međutim, Partizan je za kratko vrijeme otišao na plus devet (88:79) i potom mirno priveo meč kraju.

William Hatcher postigao je 17 poena, a pratili su ga Stefan Birčević sa 16 i Vanja Marinković sa 14 koševa. Bh. košarkaš Adin Vrabac je za 12 minuta na terenu upisao samo dva poena. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Kog gostiju najefikasniji je bio Cameron Tatum sa 20 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti