Zvezdi pripao veliki derbi protiv Partizana

Osma pobjeda u nizu

Zvezdi pripao veliki derbi protiv Partizana

Večeras je u okviru 8. kola ABA lige odigran veliki derbi Crvene zvezde i Partizana, koji je pripao Zvezdi rezultatom 83:72.

Partizan je nešto bolje otvorio meč i nakon prve četvrtine je imao +3 (23:20). Ipak, Crvena zvezda je već do poluvremena uspjela napraviti veliku razliku i na odmor otići s prednošću od +9, a bilo je 48:39.

Kako je utakmica odmicala, tako je rasla prednost formalnog domaćina večerašnje utakmice. U jednom momentu treće četvrtine, Crvena zvezda je imala čak +23 (69:46), što je bila i njena maksimalna prednost nad najljućim rivalom večeras, pa je već tada bilo sasvim jasno kome će pripasti ovaj derbi.

Na kraju, Partizan je uspio ublažiti poraz i konačan rezultat utakmice bio je 83:72. Crvena zvezda je upisala svoju osmu pobjedu u ABA ligi i tako ostala na prvom mjestu s maksimalnim učinkom, dok je Partizanu ovo bio drugi uzastopni poraz nakon uvodnih šest pobjeda. Crno-bijeli su sada na četvrtom mjestu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Crvenu zvezdu je do pobjede predvodio Jenkins sa 19 poena, a slijedili su ga Mitrović sa 12 i Lazić sa 11 poena. Na drugoj strani, Hatcher je sa 16 poena bio najefikasniji Partizanov igrač večeras, a Veličković i Ratkovica su dodali po 11 poena. Bh. reprezentativac Adin Vrabac je meč završio sa šest poena i to bez promašaja iz igre (3/3).

Za Crvenu zvezdu je ovo bila 109. pobjeda u derbijima s Partizanom, koji je još uvijek dosta bolji u međusobnom omjeru (138 pobjeda).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi