Partizan slavio u Baru
(Foto: ABA)

ABA liga

Partizan slavio u Baru

Midhat Šljivak

Košarkaši Partizana pobijedili su kao gosti Mornar u Baru rezultatom 65:76 u susretu 3. kola ABA lige.

Nakon izjednačenog uvoda u utakmicu u kojem se igralo koš za koš, Mornar je napravio prvu značajniju prednost, pa je domaći tim nakon deset minuta igre imao šest poena prednosti, 20:14.

Kontrolisao je crnogorski tim rezultat rezultat tokom drugog perioda. Ipak, pad u igri u samom finušu prvog poluvremena Partizan je iskoristio, pa je beogradski tim na odmor otišao sa poenom prednosti, 32:33.

U nastavku je Mornar samo nakratko bio u prednosti tokom trećeg perioda, da bi zatim crno-bijeli potpuno preuzeli igru na svoju stranu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Nakon 30 minuta gosti su imali šest poena prednosti (55:61), a domaći košarkaši nisu mogli previše napraviti ni u posljednjih deset minuta, te im je Partizan nanio prvi poraz sezone.

Oba tima su sada na omjeru od 2-1, a u ovom duelu je goste do trijumfa vodio Ognjen Jaramaz sa 17 poena, dok je kod domaćeg kluba Jacob Pullen ubacio 16.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi