Partizan u drugom poluvremenu slomio Cibonu

Na krilima Veličkovića

Partizan u drugom poluvremenu slomio Cibonu

M. Šljivak

Košarkaši Partizana lagano su pobijedili Cibonu (80:69) u susretu 17. kola ABA lige.

Do trijumfa su crno-bijeli došli zahvaljujući odličnoj igri u drugom poluvremenu. Cibona je odradila odlično prvih 20 minuta, imali su prednost od tri poena (40:43), ali su u nastavku potpuno nestali.

Na krilima sjajnog Novice Veličkovića Partizan je jednostavno bio nezaustavljiv. Okrenuli su meč u svoju korist i na kraju su došli do preokreta i lagane pobjede u ovom duelu.

Veličković je večeras bio nezaustavljiv po Cibonu. Meč je završio sa double-double učinkom od 23 poena i 12 skokova, a dvocifren je bio još samo Williams-Goss sa 13 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Sa druge strane Luka Žorić je ubacio 15 poena uz sedam skokova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi