Partizan slavio u Laktašima
Foto: ABA

Poraz Igokee

Partizan slavio u Laktašima

M. Šljivak

Košarkaši Partizana pobijedili su kao gosti Igokeu rezultatom 74:67 u susretu 16. kola ABA lige.

Interesantan duel viđen je u Laktašima, a na kraju su gosti došli do pobjede zahvaljujući katastrofalnoj igri Igokee u trećem periodu.

Beogradski velikan je bolje ušao u meč. Imali su prednost tokom većeg dijela prve dionice, ali se Igokea ubrzo vratila i nakon deset minuta igre bilo je neriješeno, 15:15.

Gotovo precrtana igra viđena je u drugoj dionici. Partizan je vodio većim dijelom ovog perioda, imali su čak i plus devet, ali je Igokea serijom od 14:0 uspjela da preokrene rezultat i na odmor su otišli sa plus četiri, 38:34.

Međutim, tim Dragana Bajića je odigrao katastrofalan finiš trećeg perioda. Dopustili su Partizanu da napravi seriju od 16:0 i crno-bijeli su na kraju u posljednju dionicu ušli sa 11 poena prednosti, 45:56.

Meč je bio daleko od gotovog. Uspjela je Igokea da dođe do izjednačenja rezultata (65:65), ali su zatim ponovo stali. Ubacili su samo dva poena u posljednje dvije minute, Partizan je to iskoristio i došao je do pobjede.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Novica Veličković je dominirao u ovom duelu. Ubacio je 25 poena, dok je kod Igokee najefikasniji bio Robert Rikić sa 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi