Partizan u Istanbulu poražen od Darussafake

Prvi poraz Beograđana u Top 16 fazi

Partizan u Istanbulu poražen od Darussafake

U trećem kolu grupe E Eurocupa večeras je turska Darussafaka u Istanbulu savladala Partizan rezultatom 65:63

U utakmici na kojoj su dominirale obrane na kraju su se bolje snašli domaći košarkaši koji su imali i više koncentracije u odsudnim momentima. 

Na kraju je popularna Dačka slavila najjačim Partizanovim oružjem, čvrstom obranom koja je dobar dio meča onemogućavala najbolje igrače beogradskog tima da ispune svoju uobičajenu normu koševa. Uz sve to domaći su pogađali neke teške šuteve poput trojke Ozmizraka s 9 metara minut prije kraja koja je Darussafaku odvojila na +5. 

Na kraju se odigravala prava drama, Partizan je pri rezultatu 65:63 uspio obraniti i imao je 8 sekundi za realizaciju no Zagorac je uputio tešku trojku koja je promašila cijeli obruč i priča je bila gotova. 

Potražite više informacija na temu Eurocup:

Demir s 13 koševa i Jones s 12 bili su najbolji kod Darussafake, dok su kod Partizana tri košarkaša zabila po 13 poena a to su bili Zagorac, McAdoo i Paige. Nemanja Gordić postigao je 6 koševa. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi