Partizan u neizvjesnoj završnici savladao Bilbao

Bh. reprezentativac Obrad Tomić postigao četiri poena

Partizan u neizvjesnoj završnici savladao Bilbao

E. Ganibegović

Košarkaški Partizana su u okviru trećeg kola Eurocupa igrali na gostovanju kod Bilbao Basketa gdje su u veoma neizvjesnoj utakmici na kraju uspjeli stići do zaslužene pobjede rezultatom 92:96.

Prva četvrtina pripala je španskoj ekipi, koja je nakon prvih 10 minuta igre napravila prednost od pet poena, 26:21.

U drugoj četvrtini ekipa iz Beograda je igrala dosta dobro, međutim nisu uspjeli da se rezultatski vrate u meč, pa se na odmor otišlo sa rezultatom 49:42 u korist domaćina.

Pauza je očigledno prijala košarkašima Partizana, koji su treću četvrtinu odigrali sjajno i u potpunosti se vratili u utakmici, pa je rezultat poslije treće dionice bio 68:66.

Na početku posljednje dionice klub iz Beograda pravi seriju od 7:0 i tako prelazi u vodstvo. Minimalnu prednost su održavali do kraja utakmice i tako stigli do svoje prve pobjede u Eurocupu ove sezone.

Najbolji pojedinac kod domaće ekipe je bio Alex Hervelle sa 21 poenom, dok je na drugoj strani Nigel Williams Goss brojao do 25. Treba također reći kako je sjajnu partiju imao i Novica Veličković koji je postigao 19 poena, a bh. reprezentativac Obrad Tomić je na parketu proveo nešto više od 13 minuta i za to vrijeme je postigao četiri poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi