Asvel slavio protiv Crvene Zvezde poslije produžetka

Loša završnica Beograđana

Asvel slavio protiv Crvene Zvezde poslije produžetka

Francuski Asvel slavio je večeras u Štark Areni protiv Crvene Zvezde u utakmici 8. kola Eurolige u dramatičnoj utakmici i to tek nakon produžetka rezultatom 74:72. 

Čvrsta i tvrda utakmica odigrana je u Beogradu. Neugodni gosti potvrdili su etiketu neugodne ekipe koja trenutno igra u sjajnoj formi. 

I protiv takvog Asvela, iako se nije previše uspjela odvajati tokom većine meča Zvezda je imala šansu da pobijedi jer je imala 8 poena prednosti na manje od pet minuta do kraja no neumorni gosti nisu se predavali i uspjeli su utakmicu odvesti u produžetak, a prethodno su imali nepune dvije sekunde da utakmicu riješe unutar 40 minuta no Taylor je bio neprecizan.

I produžetak je donio identičnu košarku kakva je viđena unutar regularnog vremena. Pri vodstvu Asvela 73:72 domaći tim je imao zadnji napad za pobjedu no Lorenzo Brown se spetljao, do lopte su došli gosti a Jekiri 3 sekunde do kraja pogađa jedno od dva slobodna bacanja i priči je nakon što Zvezda nije iskoristila preostalo vrijeme bio kraj. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Jean Charles s 20 poena i Jekiri sa 18 vodili su Asvel do pobjede. Brown s 15 i Baron s poenom više najbolji kod domaćeg sastava. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi