Važan trijumf Partizana protiv Bahcesehira
Foto: Eurocup

Beograđani došli do druge pobjede u Eurocupu

Važan trijumf Partizana protiv Bahcesehira

Košarkaši Partizana slavili su u okviru 4. kola Eurocupa u Turskoj protiv Bahcesehira rezultatom 82:76.

Do druge pobjede beogradski tim je došao nakon neizvjesne završnice protiv turskog predstavnika koji je i poslije ove utakmice ostao bez pobjede u ovom natjecanju.

Bolje cu 'crno-bijeli' otvorili susret ostvarivši u prvom periodu prednost od 7 razlike, no domaći su brzom košarkom i tranzicijom do kraja poluvremena stigli i prestigli prednost Partizana, te na poluvrijeme otišli s pola koša prednosti. U nastavku je viđena dobra košarka, ekipe su se smjenjivale u vodstvu dok stvari u ruke nije uzeo Cody Miller McIntyre, pojačanje iz Cedevita-Olimpije koji je u trenutcima kada se lomila utakmica istu slomio sa 7 poena u nizu i donio svom timu jako bitne bodove. McIntyre je susret na kraju završio s 22 poena a odličan je bio i Eric Mika s 19 poena i 6 skokova. Nemanja Gordić postigao je 7 poena. 

S druge strane Erick Green ja zabio 23 poena dok su po 16 dodali Jones i Yildizli. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti