Cedevita - Olimpija razbila Primorsku
Foto: Primorska

Odgođena utakmica 2. kola ABA lige

Cedevita - Olimpija razbila Primorsku

Košarkaši Cedevita-Olimpije u utakmici 2. kola ABA lige koja je bila odgođena razbili su Koper Primorsku rezultatom 102:65.

U utakmici u kojoj se pobjednik unaprijed mogao pretpostaviti nešto natjecateljske košarke moglo se vidjeti tek u prvom periodu dok su košarkaši Primorske imali snage da pariraju rivalima. 

Ostatak utakmice prošao je u dominaciji gostiju koji su iz minuta u minut povećavali svoju prednost, te je jedina dilema bila kojom razlikom će završiti ovaj susret. Na kraju se Cedevita zaustavila na +37 a razlika je mogla biti sigurno i veća da u posljednjim momentima tim iz Ljubljane nije malo 'prikočio'. Ujednačeni napad gostiju predvodio je Perry sa 17 poena, 14 je postigao Brown a 13 je dodao Murić. 

Vončina s 21 poenom i Durnik sa 17 jedini su bili na visini ove utakmice kod Primorske. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti