Partizan večeras deklasirao Cedevitu

Zagrepčani umotani u crno

Partizan večeras deklasirao Cedevitu

D. Vejo

Utakmica 25. kola ABA lige koja se odigrala večeras u Hali sportova Ranko Žeravica, a gdje su košarkaši Partizana pred svojom publikom deklasirali ekipu Cedevite rezultatom 82:61, po četvrtinama 29:24, 19:10, 16:12 i 18:15.

Izabranici Aleksandra Džikića vladali su parketom tokom sva četiri perioda. Početak kao iz snova. Prva dionica meča prošla je u znaku Wilsona i Johnsa koji su odmah u startu napravili rezultat 9:2 i tako dali do znanja kakve namjere imaju u ovom meču.

Druga četvrtina ponovo je prikazala isto. Cedevita je pokušala da se vrati u igru, međutim nije išlo. Četvrtinu je obilježio sjajni kapiten crno-bijelih Vanja Marinkoavić koji je pogodio nekoliko trojki i tako samo učvrstio sigurnost u igri svog tima. Edo Murić moram je na klupu, iz razloga što je u ranoj fazi meča napravio prekršaje. Ali to nije omelo centra Darrella Williamsa da atraktivnim potezima slomi protivnika pred odmor.

Prvo poluvrijeme je nagovijestilo završnicu meča. Evroligaš nije imao šanse, pored raspoloženih pulena Aleksandra Džikića i sjajne podrške sa tribina pobjeda nije mogla izostati.

Drugo poluvrijeme je počelo. Treća dionica ponovo pripada Partizanu. Raspoloženi Johns je prevladao u posljednje dvije četvrtine, te je bio glavni protagonista u timu crno-bijelih kada je u pitanju ovaj meč.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Nagoviještena je rutinska završnica što se od samog početka i moglo očekivati. Najefikasniji u domaćem sastavu bio je upravo Johns sa 21 postignutim košem, dok je to u Cedeviti bio Miro Bilan sa 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti