Nenad Čanak na klupi Lietkabelisa
Nenad Čanak koji je nedavno dao ostavku na mjesto trenera košarkaša Partizana nije dugo bio bez posla. Danas je i službeno imenovan trenerom litvanskog Lietkabelisa.

Srpski trener nije dugo bio bez posla

Nenad Čanak na klupi Lietkabelisa

Nenad Čanak, donedavni trener košarkaša Partizana nije dugo čekao na novi angažman. Litvanska ekipa Lietkabelis danas je obznanila da je Nenad Čanak preuzeo rad s prvom ekipom a detalji ugovora bit će obznanjeni naknadno.

Lietkabelis u litvanskom prvenstvu drži četvrtu poziciju s omjerom 4:3, dok u FIBA Champions ligi imaju jednu pobjedu i tri poraza i drže pretposljednju poziciju u skupini u ovom natjecanju.

Nenad Čanak došao je na klupu Partizana u decembru prošle godine a s Partizanom je uspio osvojiti Kup Radivoja Koraća (Kup Srbije), a ostavku na mjesto trenera beogradskog tima dao je prije nekoliko dana kada je Partizan u Areni razbijen od strane Zadra.

Nasljednik Čanka na klupi Partizana je sjajni talijanski stručnjak Andrea Trininchieri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi