Pašajlić i Radukić napustili Bosnu, odlazi i Šturanović
Miroslav Pašajlić je ove sezone u 2. ABA Ligi prosječno bilježio 15 poena i šest asistencija po utakmici.

Studenti ostaju bez glavnih uzdanica

Pašajlić i Radukić napustili Bosnu, odlazi i Šturanović · Ekskluzivno

Košarkaški klub Bosna Royal danas je ostao bez dvojice bitnih košarkaša na koje neće moći računati u nastavku sezone.

Kako saznaje SportSport.ba, Aleksandar Radukić i Miroslav Pašajlić napustili su sarajevski klub nezadovoljni finansijskom situacijom. Obojica su u redove Bosne stigli pred početak sezone, ali klub prema njima nije ispunio data obećanja i odlazak je bio jedina opcija.

Isti potez bi u narednih nekoliko dana vrlo lako mogao napraviti i Maksim Šturanović, koji je također na izlaznim vratima kluba.

Za Bosnu će odlazak ovih košarkaša biti veliki hendikep, a to se pogotovo odnosi na Pašajlića koji je ove sezone bio jedan od najboljih igrača Studenata. Srbijanski košarkaš je u 2. ABA Ligi prosječno bilježio 15 poena i šest asistencija po utakmici.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Maksim Šturanović je ove sezone u 2. ABA Ligi postizao 11,3 poena po utakmici uz 8,1 asistancija, a Aleksandar Radukić 5,7 poena po susretu.

Top Komentari

bananko
Gasi sve, motaj kablove. Spavaš li mirno konakovicu???
9 1
Shisko Mencetic
Strasno, svaki put kad citam Bosna deklasirala ovog, Bosna nabila onog. Sta ce sad jadna im majka?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi