Patrick Ewing otpušten iz bolnice, osjeća se mnogo bolje

Legendarni centar Knicksa obolio od koronavirusa

Patrick Ewing otpušten iz bolnice, osjeća se mnogo bolje

Najbolji strijelac u povijesti NY Knicksa Patrick Ewing otpušten je na kućno liječenje iz bolnice.

Legendarnom centru franšize iz New Yorka je prije nekoliko dana dijagnosticiran COVID - 19 virus te je rođeni Jamajčanin prebačen na bolničko liječenje.

Srećom, situacija sa zdravljem centra prvog i originalnog Dream Teama ide nabolje, te je Ewing otpušten iz bolnice a to je na twitteru potvrdio i njegov sin Patrick Jr. koji se tom prilikom zahvalio doktorima i medicinskom osoblju koji su se dobro brinuli o njegovom slavnom ocu. 

Ewing je trenutno trener Hoyasa, a tokom karijere vodio je Knickse do dva NBA finala (1994 i 1999), ali nije uspio da dođe do NBA prstena.

Karijeru je završio s prosjekom od 21 poena i 10 skokova.

[twitter]https://twitter.com/pewingjr6/status/1264957387145916423[/twitter]

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi