Legendarni Gasol zvanično u Barceloni: Imam samo jednu želju...

Vratio se na 'mjesto zločina'

Legendarni Gasol zvanično u Barceloni: Imam samo jednu želju...

S. Grebović

Veliki Pau Gasol se nakon 20 godina vratio u Barcelonu, klub u kojem je napravio svoje prvek košarkaške korake.

Zaista je teško nabrojiti sve ono što je u svojoj bogatoj karijeri postigao ovaj Španac. Dva šampionska prstena NBA lige, 3 All Start nastupa, dva zlata sa EP-a i jedno sa SP-a te MVP Svjetskog prvenstva samo su neki od podviga.

Gasol ima 41 godinu, a glavni razlog zbog kog se vratio u Barcu jeste želja da osvoji još jedan trofej koji mu u karijeri nedostaje, a to je titula prvaka Evrope.

"Euroligu još nisam osvojio. Veoma sam sretan što ću imati ovo iskustvo i što se vraćam kući. Za mene je ovo vrlo poseban trenutak. Nisam isti Pau od prije 20 godina, drugačiji sam igrač. Nadam se da će moje iskustvo poslužiti timu", poručio je Gasol.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

U najjačoj košarkaškoj ligi svijeta nastupa od 2001. godine, a nosio je dresove Memphis Grizzliesa, Toronto Raptorsa, Los Angeles Lakersa, Chicago Bullsa, San Antonio Spursa te Milwaukee Bucksa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi