Pau Gasol ima jednu posebnu želju, ali je li realno da je ostvari?

Za sada su to samo puste želje

Pau Gasol ima jednu posebnu želju, ali je li realno da je ostvari?

E. Škorić

Pau Gasol je govorio o mogućnosti završetka karijere u Los Angeles Lakersima, s kojima je osvojio šampionski prsten 009. i 2010. godine.

Gasol je najbolje godine NBA karijere i karijere općenito proveo u dresu Lakersa i imao je izuzetan odnos s preminulom legendom Kobeom Bryantom.

U Los Angeles je stigao 2008. iz Memphisa, a šest godina kasnije potpisao je za Chicago Bullse kao slobodan igrač. Poslije San Antonio Spursa, završio je u Milwaukee Bucksima, zatim u Portlandu i njegoiva karijera bliži se kraju.

No, legendarni španski centar spreman je da odigra barem još sezonu i to u nekom od najdražih klubova. Spominjao se povratak kući u Barcelonu, ali sada je aktuelna priča o Lakersima gdje bi s LeBronom Jamesom i Anthonyjem Davisom napao titulu.

U jednom od intervjua je 39-godišnji centar (ubrzo će napuniti 40) priznao da je razmišljao o tome da se od košarke oprosti u Staples Centru.

"To je nešto što mi je palo na pamet. Bilo bi sjajno da odigram za kraj u Lakersima. Privlači me ta ideja", rekao je Gasol, no također priznao da do sada nije dobio nijednu ponudu iz bivšeg kluba.

"Imam sjajnu vezu i ljubav prema Jeanie i organizaciji Lakersa i gradu Los Angelesu , što će mi uvijek ostati izuzetno značajno, bez obzira na to što se dogodi", tvrdi Španac.

Ipak, teško je očekivati da se zaista ovaj transfer i dogodi budući da Pau nema mjesta u rosteru Lakersa jer trenutno tim ima nekoliko centara poput Davisa, DeMarcusa Cousinsa ili Dwighta Howarda, koji bi mogli ostati i naredne sezone u Staples Centru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi