Emotivni oproštaj velikog Pau Gasola: Kobe me svemu naučio!

Legenda ove igre

Emotivni oproštaj velikog Pau Gasola: Kobe me svemu naučio!

S. Grebović

Legendarni Pau Gasol odlučio je reći "dosta" svojoj najvećoj ljubavi, košarci.

On se odlučio na ovaj korak u 42. godini života, nakon nevjerovatne 23 sezone igračke karijere.

Tim povodom organizovao je press konferenciju na kojoj je imao dosta toga da kaže.

"Tokom duge karijere radio sam sa mnogim ljudima. Svima im dugujem zahvalnost. Od novinara, koji su me pratili tokom ovog putovanja i zbog kojih naš rad dopire do mnoštva ljudi, preko navijača na pruženoj energiji do fizioterapeuta, sponzora, menadžera… Svima sam zahvalan. Posebno Pepeu Cassalu, koji mi je pomogao na početku i pripremio me da iz svijeta dječaka uđem u takmičenje sa muškarcima", rekao je, između ostalog, Gasol u svom obraćanju.

Jedan od najboljih evropskih igrača svih vremena ponikao je u Barceloni. Za Katalonce je debitovao 1998. i u naredne tri godine nosio njihov dres. Uslijedio je odlazak u NBA ligu. Na draftu 2001. izabrali su ga Atlanta Hawksi kao trećeg pika, ali su ga odmah prosledili u Memphis Grizzlise.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

O njegovoj saradnji sa velikim Kobeom Bryantom rekao je:

„Kobea bih posebno želio da istaknem. Baš bi volio da je ovdje, ali život nekada nije fer. Kobe me je naučio kako da budem bolji lider, bolji takmičar, šta znači biti pobjednik", poručio je veliki Španac.

Top Komentari

RZ88
Jbt pacenika ovdje, otvori clanak i prati da li je kakva gramaticka greska da moze ispravljati i to je svrha. Ova dvojica su ocito huligani iz gimnazije koji su brisali tablu i kad nisu bili redari :'D
4 0
PantePita
Kobie??? Mislim da se covjek u grobu prevrce od ove novinarske nepismenosti. Kobe, hrsuze, Kobe!!!
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi