Portland "pao" u Oaklandu, Clippersi u finišu do preokreta nad Torontom

Povratak Miloša Teodosića na parket nakon povrede

Portland "pao" u Oaklandu, Clippersi u finišu do preokreta nad Torontom

Golden State Warriorsi su u svojoj Oracle Areni ugostili Portland Trail Blazerse koji su i dalje oslabljeni neigranjem Jusufa Nurkića. Istina i ekipa Warriorsa je bila bez Stepha Curryja i Draymonda Greena, ali to nije spriječilo aktuelne NBA prvake da slave pobjedu rezultatom 111:104.

Blazersi su namučili Warriorse samo u prvoj četvrtini, da bi u drugoj domaći stigli do prve značajnije prednosti.

Warriorsi su prednošću od 60:47 otišli na odmor, da bi u trećoj dionici "dodali gas" i došli do plus 24.

Nakon ove sjajne serije domaćih bilo je jasno da će Portland upisati poraz, iako su Blazersi u finišu uspjeli značajno smanjiti deficit.

Pobjedničku ekipu je predvodio Kevin Durant sa 28 poena, dok je 24 dodao Klay Thompson. Kod Blazersa je još jednu fantastičnu partiju pružio Damian Lillard koji je ubacio 39 poena. CJ McCollum je dodao 21 poen.

Los Angeles Clippersi su u Staples Centru, nakon odličnog finiša susreta, stigli do pobjede nad Toronto Raptorsima rezultatom 96:91.

Ipak, Raptorsi su bili u prednosti većim dijelom susreta, te su, koliku-toliku, razliku uspijevali zadržati sve do zadnje četiri miunte utakmice.

Tada Clippersi stižu do izjednačenja, a ubrzo i do prednosti, koju su uspjeli sačuvati do kraja i slaviti važnu pobjedu.

U ekipi Clippersa se nakon povrede vratio i Miloš Teodosić te je upisao učinak od 12 poena i sedam asistencija, uključujući i važnu trojku pred kraj susreta.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Lou Williams sa 17, dok je 15 poena ubacio Rivers.

Raptorse je, sa druge strane, predvodio sjajni Jonas Valanciunas sa double-double učinkom od 23 poena i 15 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi